Helyszín

Dátum

2020.10.22 -25.

Collabyrinth az 5. Hybridart Camp installációja az Art Market Budapesten.

Collabyrinth

Art Market Budapest

A “collabyrinth” installáció a fenntarthatóság gondolatkörének népszerűsítésén alapuló 5. nemzetközi alkotótáborunk, a HYBRIDART CAMP eredménye, melynek célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő, nagy méretű köztéri installációk minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek. Az itt gyűjtött hulladékok egy része ily módon egy köztéri installáció képében köszön majd vissza.

A “collabyrinth”, egy közösségi labirintus megvalósítása köré épült. A labirintus mint interkulturális szimbólum egy olyan komplex teret határoz meg, melyben eltévedve szabadon merülhetünk el gondolatainkban és a mélyebb elmélkedésre összpontosíthatunk. A körbe- és bejárható installáció üzenete a fenntartható hulladékgazdálkodásra és a tudatos fogyasztásra való fokozott odafigyelés.
Az installáció a Nemzetközi Visegrádi Alap (Visegrad Fund) támogatásával jött létre.
További információ: https://www.visegradfund.org/

AMS Fesztivál 2020

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jön létre.
További információ: http://www.nka.hu/

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

Események

Képek

Kapcsolat

+ 36 1 793 0148

info@hybridart.hu

Social links:

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 Hybrid Art Management Kft.