Dóczi Attila

Kiállító

Hybridart Space

Helyszín

Dátum

2020.10.12 -18.

“A kiállítás művészetem azon időszakát öleli fel, melyben a Shape of Noise és a Trophy sorozatok egyes darabjai kapnak helyet. Ezekben a munkákban jelenik meg a leghangsúlyosabban az újrahasznosítás, a kisajátítás, a kiválasztás, a recycled art. " - Dóczi Attila

Premium Trash

Az egyes képekben és installációkban újraértelmeződnek a plakátok, megjelenik a sokszorosított grafika, valamint a gépek alkotta tömegtermékek is. Az adott tárgyak átformálása, összekapcsolása és felruházása más narratívával úgy jön létre, hogy a tárgy elveszíti ugyan eredeti funkcióját, de megmarad a valós „trash” mivolta.

A különböző elhasznált anyagok az installáción belül kölcsönhatásba kerülnek egymással, ezáltal manifesztálódik a mondanivaló, és ipari trófeaként vagy imáért kívánkozó szentélyként új értelmet nyernek. A kiállított tárgyak és tépett formák kaput képeznek a realitás és az általam elképzelt párhuzamos valóság között.” - Dóczi Attila

AMS Fesztivál 2020

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jön létre.
További információ: http://www.nka.hu/

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

Események

Képek

Kapcsolat

+ 36 1 793 0148

info@hybridart.hu

Social links:

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 Hybrid Art Management Kft.