Balázs Nikolett

Kiállító

Hybridart Space

Helyszín

Dátum

2020.10.05 -10.

"A MÉH telep rozsdás drótkötegeiből, használt textilekből, XPS lapokból felépülő műtárgyak a Hybridart Space kiállítóteréhez szentélyt társítanak. A szemétnek titulált tárgyak és anyagok hajtogatva, szétvágva, nyersen, festetten, keményen, puhán öltöznek új kontextusba és válnak műtárggyá az absztrakt képalkotás hagyománya mentén. " - Balázs Nikolett

Recycling into Sacral

"Korunk vizuális és tárgyi információs áradatából a pontos, lényegre törő megfogalmazás is kiemelheti a műtárgyat és a figyelem elterelése helyett jelentésteli atmoszférájukkal tölthetik meg a teret. A gyors megoldások elvárása közepette hogyan tudjuk ma egy kiállítás szakralitását megteremteni és nézőként mennyire vagyunk ebben érdekeltek?
 

A hétköznapi, profán, érzéki anyagtapasztalatból kiindulva mesélnek a munkák testiségünkről, tárgyi környezetünk és a természet kapcsolatáról, taburól, női nézőpontról valahol a szobrászat és festészet közt félúton." - Balázs Nikolett

AMS Fesztivál 2020

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jön létre.
További információ: http://www.nka.hu/

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

Események

Képek

Kapcsolat

+ 36 1 793 0148

info@hybridart.hu

Social links:

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 Hybrid Art Management Kft.