Kurátor

Dátum

2020.10.7 -20.

Helyszín

CZAKÓ Zsolt

A korábban az idei FACT Fesztiválon “Művészet és fenntarthatóság” címmel rendezett kiállítás olyan alkotásokat mutat be, amelyek az újrahasznosítás jegyében készültek vagy a „zero waste” kérdéskört feszegetik.

Zero Waste

Hybridart Space Pop up Gallery

Az AMS idei első programja a művészet és a fenntarthatóság kapcsolatának kérdéskörére reflektál. A korábban az idei FACT Fesztiválon “Művészet és fenntarthatóság” címmel rendezett kiállítás olyan alkotásokat mutat be, amelyek az újrahasznosítás jegyében készültek vagy a „zero waste” kérdéskört feszegetik. A Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem alap- és mesterszakos hallgatóinak munkáiból válogatott gyűjtemény többek közt színházi látványtervekből, makettekből, díszlet- és jelmeztervekből, előadásokban megvalósult bábokból és jelmezekből áll.

KIÁLLÍTÓK: ÉBNER Aletta, FÜLÖPP Réka, JUHOS-KISS Csenge, KATONA Dorottya Julis, KERÉKGYÁRTÓ Dorottya, KOZMA Anita, MÁK Petra, UJVÁRI-ZSIGA Luca, UJVÁRY Berta, VELKI Eszter, VISZOLAJSZKY Kira, ZATYKÓ Bori

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jön létre.
További információ: http://www.nka.hu/

AMS Fesztivál 2020

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jön létre.
További információ: http://www.nka.hu/

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk.

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

Események

Képek

Kapcsolat

+ 36 1 793 0148

info@hybridart.hu

Social links:

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 Hybrid Art Management Kft.