top of page

 

ART MOMENTS 2022


Fenntarthatóság, újrahasznosítás, újrafelhasználás, klímaszorongás: mind olyan kifejezések, amik beépültek a hétköznapjainkba. A Hybridart Management Kft. célja, hogy ezeknek a szavaknak megtartsa a súlyát és képzőművészeti eszközökkel újabb kérdéseket, kapukat nyisson meg ezekben a témakörökben. Idén is számos rendezvényen járja körbe a problémákat és innovációs megoldásokat. A világ érezhetően gyorsan változik körülöttünk, gyere és fedezd fel velünk milyen egy békés, fenntartható jövő!

Kiadványok

Ismerd meg bővebben az előző évek Art Moments fenntartható művészeti programsorozatait róluk készített összefoglaló kiadványainkból, ha pedig az egyes programokra lennél kiváncsi, látogass el hivatalos oldalaink valamelyikére!

Art Moments 2017.

Art Moments 2016.

Art Moments 2015.

Art Moments 2014.

Art Moments 2013.

Art Moments 2012.

The Universal Sea 2018.

Art Moments 2020.

Art Moments 2019.

Art Moments 2018.

Art Moments 2021.

"Tisztelt Olvasó!

Kedves környezetbarát alkotók és környezettudatos vásárlók!

Az energiahatékonyság, a környezettudatosság és a fenntarthatóság a jelen és a jövő legfontosabb kérdései. A Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Államtitkárságon azon dolgozunk, hogy összekapcsoljuk az ökonómiai fejlődést az ökológiai fejlődéssel. A környezet megóvása a jövő generációi számára közös ügyünk, ezért minden erőnkkel támogatjuk a fenntartható, körforgásos gazdaságpolitikát. A körforgásos gazdaság kevesebb hulladékképződéssel jár, ám ha mégis hulladék keletkezik, akkor el kell érjük, hogy az nyersanyagként hasznosítható legyen, kiemelt célja tehát az újrahasznosítás. Szeretnénk elősegíteni, hogy egyre többen gondolkodjanak és vásároljanak környezettudatosan. Az ipartechnológiában megkerülhetetlen az ökológiai szempontok érvényesítése. A kreatív, optimalizált, környezettudatos tervezési módszer az ökodesign, amely figyelembe veszi a tárgyak környezetre gyakorolt hatásait.

A Hybrid Art kreatív programjaival és kiállításaival éllovasa a világ változásaira reagáló, klasszikus formákból és keretekből kilépő, újfajta perspektívát teremtő innovatív design és művészi eszköztárak felkarolásában – mint például a trash art.

A művészek és a tervezők inspiráló munkáik kombinációjával felhívják a figyelmet az ökodesign, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás fontosságára. A hulladékok egyedi műalkotássá való alakításával egyúttal a hulladékkal történő szélesebb interakciókra sarkallják a vásárlóikat, és a látogatóikat. A kreatív és a kulturális iparágaknak szemléletformáló hatása van; a közönség segítségükkel megérti a fenntarthatóbb életmód jelentőségét, így a környezetvédelem mindennapjaink  részévé válik.

Köszönjük az alkotóknak!"

Dr. Raisz Anikó államtitkár

"Tisztelt Olvasó!

Kedves környezetbarát alkotók és környezettudatos vásárlók!

Az energiahatékonyság, a környezettudatosság és a fenntarthatóság a jelen és a jövő legfontosabb kérdései. A Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Államtitkárságon azon dolgozunk, hogy összekapcsoljuk az ökonómiai fejlődést az ökológiai fejlődéssel.

A környezet megóvása a jövő generációi számára közös ügyünk, ezért minden erőnkkel támogatjuk a fenntartható, körforgásos gazdaságpolitikát. A körforgásos gazdaság kevesebb hulladékképződéssel jár, ám ha mégis hulladék keletkezik, akkor el kell érjük, hogy az nyersanyagként hasznosítható legyen, kiemelt célja tehát az újrahasznosítás. Szeretnénk elősegíteni, hogy egyre többen gondolkodjanak és vásároljanak környezettudatosan.

Az ipartechnológiában megkerülhetetlen az ökológiai szempontok érvényesítése. A kreatív, optimalizált, környezettudatos tervezési módszer az ökodesign, amely figyelembe veszi a tárgyak környezetre gyakorolt hatásait.

A Hybrid Art kreatív programjaival és kiállításaival éllovasa a világ változásaira reagáló, klasszikus formákból és keretekből kilépő, újfajta perspektívát teremtő innovatív design és művészi eszköztárak felkarolásában – mint például a trash art.

A művészek és a tervezők inspiráló munkáik kombinációjával felhívják a figyelmet az ökodesign, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás fontosságára. A hulladékok egyedi műalkotássá való alakításával egyúttal a hulladékkal történő szélesebb interakciókra sarkallják a vásárlóikat, és a látogatóikat.

A kreatív és a kulturális iparágaknak szemléletformáló hatása van; a közönség segítségükkel megérti a fenntarthatóbb életmód jelentőségét, így a környezetvédelem mindennapjaink  részévé válik.

Köszönjük az alkotóknak!"

Dr. Raisz Anikó államtitkár

bottom of page