top of page

Plastic Waste Labyrinth

A Plastic Waste Labyrinth egy művészeti installáció. Végh Júlia és Kapronczai Erika ökoművészeti projektként egy hatalmas labirintust hoznak létre műanyag hulladékkockákból a Madách téren.

Helyszín:​ ​Madách Imre tér, Budapest 1075

Dátum: 2018.09.28. - 10. 01.

A szűk sorok közé sétálva szinte sokkolóan hathat a hatalmas hulladékmennyiség. Az szeméttenger-élményt csak fokozza az installációban hallható hullámok morajlása. A tengeri hanghatások és a magasra tornyosuló szeméthegyek mind a Földünket veszélyeztető környezetszennyezés egyre égetőbb problémáját szimbolizálják, amelyre csakis közösen és minél előbb megoldást kell találnunk.

sound design: Robertina Sebjanic
lighting design: Görög Attila

Helyszín:​ ​Madách Imre tér, Budapest 1075

Dátum: 2018.09.28. - 10. 01.

A Plastic Waste Labyrinth egy művészeti installáció. Végh Júlia és Kapronczai Erika ökoművészeti projektként egy hatalmas labirintust hoznak létre műanyag hulladékkockákból a Madách téren. A szűk sorok közé sétálva szinte sokkolóan hathat a hatalmas hulladékmennyiség. Az szeméttenger-élményt csak fokozza az installációban hallható hullámok morajlása. A tengeri hanghatások és a magasra tornyosuló szeméthegyek mind a Földünket veszélyeztető környezetszennyezés egyre égetőbb problémáját szimbolizálják, amelyre csakis közösen és minél előbb megoldást kell találnunk.

 

sound design: Robertina Sebjanic
lighting design: Görög Attila

AMS fenntartható művészeti programsorozat 2018.

 

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk. 

 

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

További eseményeink

bottom of page