top of page

Yiannis Roussakis – Million Street

Az Art Moments Zenith Art Exchange programjának keretében mutatkozik be Yiannis Roussakis Million Street című kiállítása. A fotósorozat egy hagyományos emirátusi esemény, az éves teve szépségverseny és vásár jelenetit örökíti meg.

Helyszín: Várkert Bazár

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Dátum: 2016. 10. 11. - 25.

A tárlat izgalmas képet ad arról, miként zajlik egy ilyen típusú rendezvény. Yiannis Roussakis athéni származású fotóművész az elmúlt több mint egy évtized során a világ számos országát megjárta, jelenleg pedig Abu Dhabiban él és alkot. Munkáin keresztül a hétköznapi tárgyak, terek és pillanatok, szürreális természetét igyekszik bemutatni, azt üzenve, hogy személyes valóságunk valójában egyfajta álomszerű állapot.

Munkáit eddig Londonban, Athénban, Glasgowban, Dubajban és Abu Dhabiban mutatták be. 2012-ben beválogatták a Sony World Photography Awards versenyzői közé, 2014-ben pedig harmadik helyezést ért el a Prix de la Photography (PX3) díjon.

A kiállítás az Abu Dhabi székhelyű Etihad Modern Art Galleryvel együttműködésben valósul meg.

Helyszín: Várkert Bazár

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Dátum: 2016. 10. 11. - 25.

Az Art Moments Zenith Art Exchange programjának keretében mutatkozik be Yiannis Roussakis Million Street című kiállítása. A fotósorozat egy hagyományos emirátusi esemény, az éves teve szépségverseny és vásár jelenetit örökíti meg. A tárlat izgalmas képet ad arról, miként zajlik egy ilyen típusú rendezvény. Yiannis Roussakis athéni származású fotóművész az elmúlt több mint egy évtized során a világ számos országát megjárta, jelenleg pedig Abu Dhabiban él és alkot. Munkáin keresztül a hétköznapi tárgyak, terek és pillanatok, szürreális természetét igyekszik bemutatni, azt üzenve, hogy személyes valóságunk valójában egyfajta álomszerű állapot. Munkáit eddig Londonban, Athénban, Glasgowban, Dubajban és Abu Dhabiban mutatták be. 2012-ben beválogatták a Sony World Photography Awards versenyzői közé, 2014-ben pedig harmadik helyezést ért el a Prix de la Photography (PX3) díjon.

A kiállítás az Abu Dhabi székhelyű Etihad Modern Art Galleryvel együttműködésben valósul meg.

AMS fenntartható művészeti programsorozat 2016.

 

2010-ben azzal a céllal indítottuk útjára ART MOMENTS (AMS) néven művészeti programsorozatunkat, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. Azóta a rendezvény jellege és összetétele is sokat változott, de lényege ugyanaz maradt: a mindennapok részévé tenni a művészetet, rámutatni arra, mennyiféle módon van jelen és határozza meg életünket, csak észre kell vennünk. 

 

A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik. Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

További eseményeink

bottom of page